Sosyal Medya

Güncel

Almanya’da hakaret suç olmaktan çıktı

Almanya, Ceza Kanunu'nda yabancı devlet adamlarına hakareti suç sayan 103’üncü maddeyi iptal ederek, hakareti suç olmaktan çıkardı.



Alman komedyen Jan Böhmermann, 31 Mart 2016 tarihinde Alman kamu televizyonu ZDF'deki Neo Magazin Royale programında CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a hakaret içerikli bir ÅŸiir okumuÅŸtu. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, kendisine hakaret edildiÄŸi gerekçesiyle iÅŸi yargıya intikal ettirmiÅŸ ve Türk hükümeti Böhmermann'ın 103'üncü maddeden yargılanması konusunda Alman hükümetine sözlü nota vermiÅŸti. Hakareti sanat ve fikir özgürlüğü kapsamında deÄŸerlendiren Ceza Kanunu'ndaki 103. maddenin kaldırılması için ülke genelinde kampanya baÅŸlatılmıştı. Ceza Kanunu'nun 103'üncü maddesi, yabancı devlet adamlarına hakaret suçunu iÅŸleyenlere 3 yıla kadar hapis cezası öngörüyordu. Bir kiÅŸi hakkında 103'üncü maddeden dava açılabilmesi için Alman hükümetinin onayı gerekiyordu. Ceza Kanunu'nun 103'üncü maddesinin iptal edilmesi ile hakaret suç olmaktan çıkarıldı.

Eyalet Temsilciler Meclisinden bugün yapılan açıklamada, "yabancı devlet adamlarına hakaret" suçunu düzenleyen 103'üncü maddenin Ceza Kanunu'ndan çıkartıldığı belirtildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.